Verdens bedste risalamande med Amarena Fabbri

INGREDIENSER

Til risalamanden:

  • 185 g grødris
  • 2 dl vand
  • 2 vaniljestænger
  • 1 liter sødmælk
  • 3 spsk flormelis
  • 100 g smuttede mandler
  • 4 dl piskefløde

Topping:

  • Amarena Fabbri kirsebær
  • Amarena Fabbri saft fra krukken / glasset

 

FREMGANGSMÅDE
  • Bring vandet i kog i en stor gryde. Kog risene i 2 minutter under omrøring.
  • Flæk vaniljestængerne på langs og skrab kornene ud med en kniv.
  • Tilsæt mælk, vaniljekorn og de tomme vaniljestænger i gryden.
  • Kog op til kogepunkt under konstant omrøring.
  • Skru ned for varmen og rør i gryden i 1 minut, så grøden ikke brænder på.
  • Lad risene simre ved svag varme under låg i 35 minutter. Det er vigtigt at røre i risene hvert 10. minut, så grøden ikke bliver brændt i bunden.
  • Tag gryden fra varmen, selvom grøden ikke virker færdig.
  • Tag vaniljestængerne op og rør i grøden.
  • Sæt gryden med låg til afkøling i 3 timer ved stuetemperatur - herefter 3 timer i køleskab.
  • Grøden kan danne en tynd skorpe, som skrabes forsigtigt af med en ske. Kom grøden over i en skål.
  • De smuttede mandler hakkes groft og tilsættes sammen med flormelis.
  • Pisk fløden til let flødeskum og vend den forsigtigt i grøden.
  • Lad risalamanden hvile i køleskab til den er kold – gerne natten over.
  • Anret i portionsglas/skåle og server med Amarena Fabbri dessertkirsebær: 4-5 bær pr. portion og lidt saft fra Amarenakrukken. Amarena skal ikke jævnes eller varmes op.
  • Tip: I stedet for flormelis kan du smage grøden til med saften fra Amarenakrukken. Så får du en flot lyserød risalamande.

Opskrift skrevet af: Julie Hey

 

Og ikke at forglemme - Amarena er ikke bare Amarena – der er forskel. Ordet Amarena relaterer blot til en kirsebærsort. De originale og rigtige Amarena med den skønneste smag og bedste konsistens kommer kommer i den blå og hvide krukke - der skal stå Fabbri på krukken.

Du kan læse mere om de originale Amarena kirsebær på dette link