Amarena Fabbri Dessertkirsebær

Det er over 30 år familien Del Mastro introducerede Amarena Fabbri til det danske køkken. De skønne, sprøde og smagsrige bær er siden da blevet meget populære hele året rundt. Der findes mange eventyrlige opskrifter med Amarena Fabbri og her er blot nogle få af dem:
 
- Coppa Amarena - vaniljeis med Amarena Fabbri
- Den italienske Kir Royal -  Amarena Amore Mio
- Den italienske lagkage Black Forest Cake med Amarena
 
og lad os endelig ikke glemme den dejlige jul - når de traditionelle juleretter risalamande, konfekt, marcipanroulade, andesteg og rødkål skal være en lækker, skøn og velsmagende mundfuld.
 
 
 
Risalamande med Amarena Fabbri
   
Andebryst med Amarena Fabbri og rødkålsalat
  
 Marcipanroulade med Amarena Fabbri
 
 
 
 
 
 

 
 

 

Men Amarena er ikke bare Amarena – der er forskel. Ordet Amarena relaterer blot til en kirsebærsort.
Den originale Amarena-kirsebærsauce er i de hvide krukker med blåt mønster og hedder Amarena Fabbri, som betyder Amarena der kommer fra Fabbri. Mens andre producenter godt nok kan levere amarenakirsebær, så er ingen af dem lige så fantastiske som de traditionelle Amarena Fabbri – både smagen og kirsebærrenes konsistens er enestående.
 
Amarena Fabbri i Bologna er nemlig producenten af de originale italienske dessertkirsebær, og saucen laves efter samme opskrift som den første gang for mere end 100 år siden. Racheles Fabbri – hustru til grundlæggeren af Fabbri - gav opskriften på de berømte Amarena Fabbri dessertkirsebær videre til sin mand, som hurtigt gjorde dem til en kæmpe succes. Den blå krukke, som kirsebærrene kommer i, var oprindeligt en gave til Racheles fra hendes mand Gennaro som tak for den fantastiske opskrift.
Amarena Fabbri kirsebær i den skønne kraftige kirsebærsovs sælges i den gode gamle kendte Amarena version, som indeholder 600 gram – nok til 10-12 portioner og en mindre version af glasset med 230g.
Amarena Fabbri 600g
Så skulle nogle spørge dig - Hvad er forskellen på den røde og blå krukke Amarena kirsebærsauce ? Så ved du det nu og er en af eksperterne på området.
Vil du have den rigtige, originale og bedste Amarena smagsoplevelse, så l køb det hvide og blå Amarena glas - og der skal stå Fabbri på.

 
 

 

 

 

Du kan læse mere og se flere opskrifter på hjemmesiden: AmarenaFabbri.dk