- Bring vandet i kog i en stor gryde. Kog risene i 2 minutter under omrøring.
- Flæk vaniljestængerne på langs og skrab kornene ud med en kniv.
- Tilsæt mælk, vaniljekorn og de tomme vaniljestænger i gryden.
- Kog op til kogepunkt under konstant omrøring.
- Skru ned for varmen og rør i gryden i 1 minut, så grøden ikke brænder på.
- Lad risene simre ved svag varme under låg i 35 minutter. Det er vigtigt at røre i risene hvert 10. minut, så grøden ikke bliver brændt i bunden.
- Tag gryden fra varmen, selvom grøden ikke virker færdig.
- Tag vaniljestængerne op og rør i grøden.
- Sæt gryden med låg til afkøling i 3 timer ved stuetemperatur - herefter 3 timer i køleskab.
- Grøden kan danne en tynd skorpe, som skrabes forsigtigt af med en ske. Kom grøden over i en skål.
- De smuttede mandler hakkes groft og tilsættes sammen med flormelis.
- Pisk fløden til let flødeskum og vend den forsigtigt i grøden.
- Lad risalamanden hvile i køleskab til den er kold – gerne natten over.
- Anret i portionsglas/skåle og server med Amarena Fabbri dessertkirsebær: 4-5 bær pr. portion og lidt saft fra Amarenakrukken. Amarena skal ikke jævnes eller varmes op.
- Tip: I stedet for flormelis kan du smage grøden til med saften fra Amarenakrukken. Så får du en flot lyserød risalamande.
Opskrift skrevet af: Julie Hey
Og ikke at forglemme - Amarena er ikke bare Amarena – der er forskel. Ordet Amarena relaterer blot til en kirsebærsort. De originale og rigtige Amarena med den skønneste smag og bedste konsistens kommer kommer i den blå og hvide krukke - der skal stå Fabbri på krukken.
Du kan læse mere om de originale Amarena kirsebær på dette link