Vitello Tonnato
Saucen:
- 1 glas tunfiletter i olivenolie, (afdryppet) 140 gram
- 90 g mayonnaise, gerne hjemmelavet
- 2 ansjosfiletter
- 1 spsk citronsaft
- 10 g kapers i havsalt
- 1 fed hvidløg
- 10 blade rucola
- Salt og peber
Kødet:
- 300 g kogt, afkølet kalvekød.
Kunne være filet, inderlår eller en culottesteg uden for meget fedt.
Topping:
- Kapers i balsamicoeddike
- Rucola
- Citronbåde
- Brød. evt. focaccia
- Ønskes en glat tunsauce: Ingredienserne til saucen blendes til ensartet masse
- Ønskes en tunsauce med lidt mere struktur: findel tunen med håndmixer, de andre ingredienser finthakkes og tilsættes
- Smages til med salt og peber, og evt. mere citronsaft.
- Kalvekødet skæres i ganske tyndskiver og anrettes på, enten et stort serveringsfad eller portion anrettes på tallerkener.
- Kalvekødet napperes/toppes af med tunsauce, pyntes med kapers i balsamicoeddike, rucola og citronbåde.
- Retten er nu klar til servering, gerne med godt brød som tilbehør.
Buon appetito.