Vitello Tonnato

INGREDIENSER

Saucen:

  • 1 glas tunfiletter i olivenolie, (afdryppet) 140 gram
  • 90 g mayonnaise, gerne hjemmelavet
  • 2 ansjosfiletter
  • 1 spsk citronsaft
  • 10 g kapers i havsalt
  • 1 fed hvidløg
  • 10 blade rucola
  • Salt og peber
     

Kødet:

  • 300 g kogt, afkølet kalvekød.
    Kunne være filet, inderlår eller en culottesteg uden for meget fedt.

Topping:

  • Kapers i balsamicoeddike
  • Rucola
  • Citronbåde
  • Brød. evt. focaccia
FREMGANGSMÅDE
  • Ønskes en glat tunsauce: Ingredienserne til saucen blendes til ensartet masse
  • Ønskes en tunsauce med lidt mere struktur: findel tunen med håndmixer, de andre ingredienser finthakkes og tilsættes
  • Smages til med salt og peber, og evt. mere citronsaft.
  • Kalvekødet skæres i ganske tyndskiver og anrettes på, enten et stort serveringsfad eller portion anrettes på tallerkener.
  • Kalvekødet napperes/toppes af med tunsauce, pyntes med kapers i balsamicoeddike, rucola og citronbåde.
  • Retten er nu klar til servering, gerne med godt brød som tilbehør.

Buon appetito.