Focaccia Ligure brød med pesto

INGREDIENSER

Til dejen:

  • 240 g vand
  • 370 g mel
  • 7 g honning
  • 5 g gær
  • 3 g salt
  • 25 g extra jomfru olivenolie

Til topping:

  • 40 g gourmet pesto
  • 40 g vand

Udstyr:

  • Røremaskine.
  • Dejkrog
  • Form 33 x 27cm
FREMGANGSMÅDE

Dejen:

  • Gæren og alle de våde ingredienser piskes let sammen i en røreskål.
  • Mel og salt tilsættes, og sæt derefter maskinen til at røre ved lav hastighed til alt melet er inkorporeret.
  • Skru herefter røremaskinen op på middel høj hastighed, og ælt dejen i ca. 10 min. til den har samlet sig.
  • Herefter tages den op af røreskålen og flyttes til en beholder smurt med extra jomfru olivenolie.
  • Lad dejen hæve i 1,5–2 timer på køkkenbordet, eller natten over i køleskabet.
  • Når dejen har hævet, slås den ned og flyttes til en velsmurt alubakke eller anden bageform som passer på de angivende mål.
  • Her skal den hæve i ca. 1 time ved stue temperatur.

Topping:

  • Gourmet pesto og vand piskes godt sammen, lige inden det skal hældes over focaccia dejen.

Focaccia afbages:

  • Toppingen hældes nu ud over focaccia dejen og de karakteristiske fordybninger laves med fingrene indefra og ud.
  • Afbag nu focaccia brødet i en forvarmet ovn på 225 grader i 15-20 min. til det er flot gyldent på toppen.

Buon appetito!

Varianter:

  • Prøv også med taggiasca oliven i stedet for pesto