Champagnerisotto
til 4 personer

INGREDIENSER
  • 350g risottoris carnoroli IGP
  • 1 stort skalotteløg
  • 2 dl Prosecco
  • 2 spsk extra jomfru olivenolie
  • 1 tsk salt
  • ca. 1 l varm saltet hønsebouillon
  • 2 dl piskefløde
  • 1 spsk smør
  • 4 spsk revet parmesanost - lagret højest 18 måneder
FREMGANGSMÅDE
  • Finthak skalotteløget.
  • I en stor kasserolle sautér løget i olivenolien med salt.
  • Tilsæt risen og rør rundt.
  • Efter 1 minut dæk risen med proseccoen.
  • Der koges over svag varme og jævnlig omrøring, hvor der tilsættes som følger:
  • Efter 2 minutter mere, tilsættes bouillon lidt ad gangen, så den dækker ca. 1 cm over risene
  • Efter 8 mere minutter tilsættes piskefløden og fortsæt evt. med at dække risene med resten af bouillonen
  • Efter total kogetid på 15-16 minutter, checkes om risottoen er ’al dente’.
  • Tilsæt smør og ost, lad hvile under låg i 2 min.
  • Server på tallerken til gæsterne ved bordet.
  • Lav en happening foran gæsterne: på hver tallerken laves et hul i midten af risottoen på størrelse med en 5 krone.
  • Hullet fyldes med kold prosecco.


En lækker, spændende og eksklusiv risotto - med happening :-)