- Finthak skalotteløget.
- I en stor kasserolle sautér løget i olivenolien
med salt.
- Tilsæt risen og rør rundt.
- Efter 1 minut dæk risen med proseccoen.
- Der koges over svag varme og jævnlig omrøring,
hvor der tilsættes som følger:
- Efter 2 minutter mere, tilsættes bouillon lidt
ad gangen, så den dækker ca. 1 cm over risene
- Efter 8 mere minutter tilsættes piskefløden og
fortsæt evt. med at dække risene med resten af bouillonen
- Efter total kogetid på 15-16 minutter, checkes om
risottoen er ’al dente’.
- Tilsæt smør og ost, lad hvile under låg i 2 min.
- Server på tallerken til gæsterne ved bordet.
- Lav en happening foran gæsterne: på hver
tallerken laves et hul i midten af risottoen på størrelse med en 5 krone.
- Hullet fyldes med kold prosecco.
En lækker, spændende og eksklusiv risotto - med happening :-)