- Sæt en gryde med saltet vand til kogning.
- Skær bacon ud i ikke alt for små tern.
- Steg det op fra en kold pande ved middelhøj varme. På denne måde smelter fedtet bedst fra.
- I mellemtiden sættes bucatini til kogning i gryden med vand.
- Når bacon er blevet sprødt, løftes den fra pande og ligges på fedtsugende papir. Fedtet gemmes på panden.
- Tilsæt nu 1 flaske Don Antonio all’arrabbiata til panden og kog forsigtigt ind et par minutter, mens pastaen koger.
- Når pastaen er al dente, tilberedes den færdig i saucen på panden, spæd evt. med lidt pastavand, hvis saucen virker for tør.
- Anret nu pastaen, top af med den sprøde bacon og revet pecorino.
God appetit.
Tips:
I Rom, hvor retten stammer fra, vil man bruge guanciale i stedet for bacon, guanciale er tørsaltet svinekæbe.
Dette kan være svært at få fat i, men er dog ladsiggørligt. Så hvis du har muligheden så brug dette.
Pancetta kan også bruges.